Articole

07 Apr, 2022

Sesiunile de consiliere și terapie cu membrii grupului țintă

admin

În luna Decembrie 2021, atât în județul Neamț cât și în județul Suceava, au fost demarate sesiunile de consiliere și terapie cu membrii grupului țintă. Sesiunile au inclus metode de gestionare a diverselor situații precum: combaterea stereotipurilor de gen, încetarea violenței împotriva femeilor, eliminarea disparităților de gen din mediul academic, precum și aspecte ce privesc dezvoltarea personala, stabilirea unor decizii în ceea ce privește cariera sau definirea scopului și a direcției școlare.

08 Mar, 2022

Ziua Internațională a Femeii

admin

Pe 8 martie, lumea sărbătorește Ziua Internațională a Femeii. Această zi este dedicată sărbătoririi realizărilor femeilor în toate sferele vieții, fie ea politică, culturală, socială sau economică. Prin urmare, este o zi în care lumea se unește pentru a promova în continuare egalitatea de gen și solicită acțiuni pentru a o atinge. Realizarea egalității de gen este de mare importanță pentru misiunea Consiliului Europei.

01 Mar, 2022

Ziua Mondială Zero Discriminare

admin

De Ziua Zero Discriminare, 1 Martie 2022, sărbătorim dreptul fiecăruia de a trăi o viață plină și productivă și de a o trăi cu demnitate. Ziua Zero Discriminare evidențiază modul în care oamenii pot deveni informați și pot promova incluziunea, compasiunea, pacea și, mai ales, o mișcare pentru schimbare. Ziua Zero Discriminare contribuie la crearea unei mișcări globale de solidaritate pentru a pune capăt tuturor formelor de discriminare.

16 Feb, 2022

Stereotipuri de gen

admin

Un stereotip de gen este o viziune generalizată sau o preconcepție despre atribute sau caracteristici sau despre rolurile care sunt sau ar trebui să fie deținute de femei și bărbați sau îndeplinite de către femei. Un stereotip de gen este dăunător atunci când limitează capacitatea femeilor și bărbaților de a-și dezvolta abilitățile personale, de a-și urma carierele profesionale și/sau de a face alegeri cu privire la viața lor.

02 Feb, 2022

CĂUTĂM VOLUNTARI

admin

Vrei să iei parte la un proiect educațional menit să schimbe mentalități?
Îți dorești să te implici în activități educaționale ce au scopul de a oferi șanse egale la educație fetelor, de a reduce abandonul școlar și a crește calitatea actului de învățământ?
Te așteptăm în echipa noastră!

 
Cine suntem?
 
Asociația GO-AHEAD este o organizație non-guvernamentală a cărei misiune este schimbarea la nivelul educațional (șanse egale, incluziune socială, creșterea calității actului educațional). 

30 Ian, 2022

Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Școală

admin

Pe 30 Ianuarie este sărbătorită Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Școală.

Această zi are propriul său mesaj permanent, care este predat fiecărui copil:

„Iubire universală, non-violență și pace. Iubirea universală este mai bună decât egoismul, non-violența este mai bună decât violența și pacea este mai bună decât războiul”.

24 Ian, 2022

Scopul ședințelor de terapie

admin

Scopul ședințelor de terapie este de a conștientiza și de a oferi grupului țintă din cadrul proiectului Edurights4Girls - Acces egal la educație, metode de gestiune a situațiilor de acest fel:

• încetarea violenței împotriva femeilor;

• combaterea stereotipurilor de gen;

• eliminarea disparităților de gen din mediul academic;

14 Ian, 2022

SCOPUL ȘEDINȚELOR DE CONSILIERE

admin

Ședințele de consiliere din cadrul activităților de dezvoltare personală și terapie de grup cu Grupul Țintă, au ca scop o autocunoaștere cât mai bună, iar persoanele angajate în acest proces au posibilitatea de a conștientiza oportunităţile de care pot beneficia şi, de asemenea, să-şi dezvolte deprinderile de management al parcursului școlar și profesional în contextul egalității de gen.