Articole

27 Feb, 2023

Despre Dezvoltarea Personală - Raluca Jurge, Prof. Consilier Școlar

admin

Dezvoltarea personală include activități și experiențe care au scopul final de a îmbunătăți starea de bine, a dezvolta talente și abilități personale. Îmbunătățirea calității vieții și contribuția la realizarea aspirațiilor și viselor personale este cea mai comună definiție dată acestui concept, mult vehiculat în ultima perioadă de timp. 

27 Feb, 2023

Dezvoltare personală - director fundraising

admin

„Fiecare tânăr pe care îl întâlnesc, spune o poveste” – Adeline Duca, Director Fundraising Asociația GO-AHEAD

În 2017 am pornit cu programul pilot de dezvoltare personală la Tărtășești 15 elevi și 15 profesori. Proiectul EDURIGHTS4GIRLS ne-a oferit posibilitatea de a susține cel mai mare program de dezvoltare personală al asociației, pentru că am putut lucra cu 480 de eleve și 210 cadre didactice din 15 licee din Neamț și Suceava.

22 Feb, 2023

Planuri de acțiune pentru combaterea stereotipurilor în liceele din județele Neamț și Suceava

admin

Asigurarea sustenabilității și a impactului proiectului în contextul unui proiect privind sistemul de educație din punct de vedere al egalității de gen reprezintă o prioritate majoră, mai ales în ceea ce privește asigurarea demersurilor implementării schimbărilor identificate în cadrul proiectului, în unitățile de învățământ.

26 Ian, 2023

STUDIU PRIVIND SITUAȚIA ACTUALĂ REFERITOARE LA DREPTURILE ȘI EGALITATEA DE GEN, PROBLEMATICA DISCRIMINĂRII PE BAZĂ DE DE GEN ÎN JUDEȚELE SUCEAVA ȘI NEAMȚ

admin

Asociația GO-AHEAD, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, a realizat în cadrul proiectului EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educație STUDIUL PRIVIND SITUAȚIA ACTUALĂ REFERITOARE LA DREPTURILE ȘI EGALITATEA DE GEN, PROBLEMATICA DISCRIMINĂRII PE BAZĂ DE DE GEN ÎN JUDEȚELE SUCEAVA ȘI NEAMȚ. 

07 Dec, 2022

DEZVOLTARE PERSONALĂ

admin

“Cine sunt?” este întrebarea la care adolescenții caută răspunsul pe tot parcursul perioadei de vârstă pe care o traversează, încercând să se armonizeze mental, emoțional și fizic. Mulți dintre noi ne întrebăm și la vârste mult mai înaintate dacă ceea ce facem ne reprezintă sau cum putem face ca viața nostră să fie în acord cu valorile și credințele noastre.

11 Noi, 2022

Fetele din întreaga lume rămân în urma băieților la matematică, pe fondul discriminării și al stereotipurilor de gen – raport UNICEF

admin

Conform unui nou raport publicat de UNICEF, fetele din întreaga lume rămân în urma băieților la matematică. Sexismul și stereotipurile de gen se numără printre cauzele principale ale acestei situații. 

Raportul prezintă date ce au fost culese din peste 1000 de țări și arată ca băieții au de 1,3 ori mai multe șanse decât fete ca să dobândească competențe matematice.

08 Sep, 2022

INVITAȚIE CONCURS #CurajulNUareGEN

admin

Proiect derulat de Asociația GO-AHEAD în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția ofi cială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org 

18 Aug, 2022

Egalitate versus Diversitate

admin

Toată lumea ar trebui să aibă aceleași oportunități în viață. Nimeni nu ar trebui să fie discriminat din cauza mediului social, sexului, religiei sau vârstei.
Egalitatea se referă la dreptul fiecărui individ la tratament și șanse egale, indiferent de factori precum sex, rasă și poziție socială.
Egalitatea se bazează pe convingerea că nimeni nu ar trebui să aibă șanse mai slabe de viață din cauza lucrurilor precum de unde provine, ce cred, orientarea sexuală și dacă are o dizabilitate.

22 Iul, 2022

Importanța Consilierii Școlare și Profesionale

admin

Cele mai recente cercetări în domeniul educațional arată că implementarea unui program de consiliere școlară la nivelul instituțiilor de învățământ, are un impact pozitiv asupra performanței elevilor. Dezvoltarea și implementarea acestor programe necesită conducere din partea consilierilor de liceu bine pregătiți și foarte competenți și include un efort de colaborare cu administratorii școlii, profesorii de la clasă, personalul școlii și părțile interesate din comunitate.