Articole

08 Sep, 2022

INVITAȚIE CONCURS #CurajulNUareGEN

admin

Proiect derulat de Asociația GO-AHEAD în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția ofi cială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org 

18 Aug, 2022

Egalitate versus Diversitate

admin

Toată lumea ar trebui să aibă aceleași oportunități în viață. Nimeni nu ar trebui să fie discriminat din cauza mediului social, sexului, religiei sau vârstei.
Egalitatea se referă la dreptul fiecărui individ la tratament și șanse egale, indiferent de factori precum sex, rasă și poziție socială.
Egalitatea se bazează pe convingerea că nimeni nu ar trebui să aibă șanse mai slabe de viață din cauza lucrurilor precum de unde provine, ce cred, orientarea sexuală și dacă are o dizabilitate.

22 Iul, 2022

Importanța Consilierii Școlare și Profesionale

admin

Cele mai recente cercetări în domeniul educațional arată că implementarea unui program de consiliere școlară la nivelul instituțiilor de învățământ, are un impact pozitiv asupra performanței elevilor. Dezvoltarea și implementarea acestor programe necesită conducere din partea consilierilor de liceu bine pregătiți și foarte competenți și include un efort de colaborare cu administratorii școlii, profesorii de la clasă, personalul școlii și părțile interesate din comunitate.

20 Iun, 2022

Echipa Asociației GO-AHEAD la Conferința Națională de Fundraising

admin

În perioada 07-08.06.2022, vicepreședinta Asociației GO-AHEAD, Adeline Simota, alături de Georgiana Tudora, Director programe, au luat parte la Conferința Națională de Fundraising, ediția a XVIII-a, organizată de Asociatia pentru Relatii Comunitare. În cadrul acestui eveniment, ce a avut ca scop dezvoltarea organizațională, cele două membre ale echipei GO-AHEAD au primit o mulțime de informații prețioase, cât și instrumene practice ușor de integrat și de utilizat în vederea dezvoltării unui plan intern de fundraising.

13 Mai, 2022

EGALITATEA DE ȘANSE

admin

Societatea are obligația morală de a se asigura că toți copiii primesc o educație adecvată care să le ofere abilitățile necesare pentru a deveni adulți care contribuie la dezvoltarea sănătoasă a societății. Acest lucru este, de asemenea, în interesul societății, deoarece este o risipă socială dacă unii copii nu primesc o educație bună. Înseamnă că talentele umane care ar putea contribui la societate nu sunt cultivate. Toți elevii au talente care cresc și se dezvoltă prin învățarea formală.

07 Apr, 2022

Sesiunile de consiliere și terapie cu membrii grupului țintă

admin

În luna Decembrie 2021, atât în județul Neamț cât și în județul Suceava, au fost demarate sesiunile de consiliere și terapie cu membrii grupului țintă. Sesiunile au inclus metode de gestionare a diverselor situații precum: combaterea stereotipurilor de gen, încetarea violenței împotriva femeilor, eliminarea disparităților de gen din mediul academic, precum și aspecte ce privesc dezvoltarea personala, stabilirea unor decizii în ceea ce privește cariera sau definirea scopului și a direcției școlare.

08 Mar, 2022

Ziua Internațională a Femeii

admin

Pe 8 martie, lumea sărbătorește Ziua Internațională a Femeii. Această zi este dedicată sărbătoririi realizărilor femeilor în toate sferele vieții, fie ea politică, culturală, socială sau economică. Prin urmare, este o zi în care lumea se unește pentru a promova în continuare egalitatea de gen și solicită acțiuni pentru a o atinge. Realizarea egalității de gen este de mare importanță pentru misiunea Consiliului Europei.

01 Mar, 2022

Ziua Mondială Zero Discriminare

admin

De Ziua Zero Discriminare, 1 Martie 2022, sărbătorim dreptul fiecăruia de a trăi o viață plină și productivă și de a o trăi cu demnitate. Ziua Zero Discriminare evidențiază modul în care oamenii pot deveni informați și pot promova incluziunea, compasiunea, pacea și, mai ales, o mișcare pentru schimbare. Ziua Zero Discriminare contribuie la crearea unei mișcări globale de solidaritate pentru a pune capăt tuturor formelor de discriminare.

16 Feb, 2022

Stereotipuri de gen

admin

Un stereotip de gen este o viziune generalizată sau o preconcepție despre atribute sau caracteristici sau despre rolurile care sunt sau ar trebui să fie deținute de femei și bărbați sau îndeplinite de către femei. Un stereotip de gen este dăunător atunci când limitează capacitatea femeilor și bărbaților de a-și dezvolta abilitățile personale, de a-și urma carierele profesionale și/sau de a face alegeri cu privire la viața lor.