Dezvoltare personală - director fundraising

admin
Feb
27
2023

„Fiecare tânăr pe care îl întâlnesc, spune o poveste” – Adeline Duca, Director Fundraising Asociația GO-AHEAD

În 2017 am pornit cu programul pilot de dezvoltare personală la Tărtășești 15 elevi și 15 profesori. Proiectul EDURIGHTS4GIRLS ne-a oferit posibilitatea de a susține cel mai mare program de dezvoltare personală al asociației, pentru că am putut lucra cu 480 de eleve și 210 cadre didactice din 15 licee din Neamț și Suceava.

Am ales să mă implic în această inițiativă pornind de la câteva nevoi personale avute în adolescență, pe care le-am regăsit de-a lungul timpului la mult prea multe persoane și am vrut să schimb neapărat ceva: nevoia de a vorbi despre emoțiile mele, nevoia de a fi ascultată și acceptată, nevoia de a fi consiliată și de a mi se oferi feedback, libertatea de a fi autentică și de a putea vorbi despre ce gândesc într-un mediu sigur.

Fiecare tânăr pe care îl întâlnesc, spune o poveste, o poveste pe care o ascult cu emoție, o poveste care adesea mă tulbură, o poveste care adesea mă duce până la lacrimi și nopți nedormite, în care îmi tot construiesc în gând discursuri care să inspire, care să dea încredere, care sa aibă puterea de a schimba deznodământul poveștii. Asta pentru că nimic nu îmi aduce mai multă bucurie decât atunci când drumurile ni se intersectează iar și aflu cum acești tineri au ales sa aibă curaj, au ales sa lupte pentru visurile lor indiferent de câte greutăți le-ar pune povestea lor în cale, și fac asta cu perseverență și încredere, fiind și serioși dar și senini, si profesioniști, și continuând să învețe din ceea ce le oferă viața.

Sunt multe astfel de povești,  cu tineri care se evaluează drept nefericiți, triști, neadaptați și rușinați, tineri care sunt de multe ori jigniți sau uitați, neajutorați, neascultați nici de părinți și nici de profesorii lor, tineri cărora viitorul le este neclar căci nu e nimeni care să le inspire încrederea și motivația ce ei consideră că le lipsesc, tineri ce se tem sa fie autentici într-o lume ce îi atacă și îi critică adesea, tineri care nu știu ce să facă cu toate aceste emoții, povești în care Asociatia GO-AHEAD se implică pentru a le oferi un alt viitor, un viitor mai apropiat de visurile lor spre care nu îndrăznesc sa își ridice privirea.

Stăm alături de acești tineri pe tot parcursul programului de dezvoltare personala, oferindu-le toate resursele ce considerăm că le pot fi de folos în actul de a-și lua povestea în propriile mâini și de a-i rescrie nu doar finalul, ci și călătoria. Facem aceste lucruri pentru că este de o importanță nemăsurată sa aducem în comunitate tineri stăpâni pe propriile puteri, tineri implicați și puternici, tineri capabili să contribuie la o societate mai bună din care să beneficiem cu toții.

Acum, aș vrea să faci un exercițiu de imaginație: cum ar arăta povestea lumii noastre dacă fiecare om ar avea curajul propriei calatorii spre visurile sale?

Tu ai curajul să donezi? https://go-ahead.ro/doneaza