Egalitate versus Diversitate

admin
Egalitate versus Diversitate
18 Aug, 2022

Toată lumea ar trebui să aibă aceleași oportunități în viață. Nimeni nu ar trebui să fie discriminat din cauza mediului social, sexului, religiei sau vârstei.
Egalitatea se referă la dreptul fiecărui individ la tratament și șanse egale, indiferent de factori precum sex, rasă și poziție socială.
Egalitatea se bazează pe convingerea că nimeni nu ar trebui să aibă șanse mai slabe de viață din cauza lucrurilor precum de unde provine, ce cred, orientarea sexuală și dacă are o dizabilitate.

Diversitatea implică luarea în considerare a diferențelor dintre oameni și evaluarea acestor diferențe ca fiind pozitive.
Diversitatea presupune promovarea și celebrarea diferențelor dintre oameni. Este asociat cu promovarea drepturilor omului și se bazează pe principii precum demnitatea și respectul. Necesită luarea în considerare și evaluarea diferitelor medii, cunoștințe și experiențe ale oamenilor și crearea unui mediu care să folosească în mod pozitiv aceste diferențe.

În cadrul proiectului Edurights4girls – Acces egal la educație promovăm  atât egalitatea de șanse în ceea ce privește mediul educațional cât și o mai bună conștientizare asupra diversității umane.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă. 
Proiectul Edurights4girls - Acces egal la educație, are în vedere creșterea capacității nivelului de conștientizare și aplicare a drepturilor omului și combaterea discriminării de gen din Județele Neamț și Suceava. 
Proiectul este derulat de către Asociația GO AHEAD București, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și ASSED - Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund - Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.