CAMPANIE STRÂNGERE DE FONDURI - #CurajulNUareGEN

admin
Campanie strangere fonduri
13 Oct, 2022

Asociația GO-AHEAD și-a propus ca până în anul 2030 să ofere ore de dezvoltare personală tinerilor și profesorilor din toate liceele tehnologice din România, creând astfel o comunitate de susținere în jurul acestora și un cadru sigur în care ei să se poată exprima fără teamă, să fie ascultați și cu adevărat înțeleși.

480 de eleve și 210 profesori din 15 licee din județele Neamț și Suceava au beneficiat deja de peste de 3000 de ore de dezvoltare personală și consiliere. EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educație este un proiect deschizător de drumuri pentru obiectivul asociației.

Pentru a putea continua demersul început lansăm campania de strângere de fonduri #CurajulNUareGEN, care are ca obiectiv sprijinirea celor 480 de eleve în vederea finalizării clasei a XII-a prin programele noastre de dezvoltare personală și consiliere. Campania este derulată în cadrul proiectului EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educație.

Ce schimbăm?

·    CREȘTEM stima de sine, motivația, voința;

·    DIMINUĂM numărul situațiilor conflictuale;

·    Oferim INSPIRAȚIE, înțelegere, răbdare și ASCULTĂM;

·    Îi întrebăm pe tineri CUM SE SIMT;

·    Îi ajutăm ca ideile lor să prindă contur și ei să îndrăznească SĂ VISEZE;

·    SPRIJINIM tinerii în lupta cu anxietatea și depresia;

·    Creăm o COMUNITATE DE SUSȚINERE.

De ce?

·    România este pe primul loc în Uniunea Europeană ca număr de nașteri în rândul adolescentelor;

·    Județele Neamț și Suceava sunt 2 județe cu risc crescut de sărăcie și excluziune socială în care în anul 2018, conform INS, s-au raportat 18 cazuri de mame sub 15 ani și 1012 mame cu vârstele cuprinse între 15-19 ani

·    Conform studiului derulat de Asociația GO-AHEAD, în rândul a 965 de tineri din liceele tehnologice din 24 de județe:

o  1 tânăr din 3 se simte trist, furios sau rușinat în acest moment;

o  1 tânăr din 3 se simte obosit pentru că a lucrat sau și-a sprijinit părinții cu anumite sarcini;

o  1 tânăr din 10 are un membru al familiei bolnav;

o  1 tânăr din 4 tocmai a fost jignit de cineva.

Uneori oferirea unui sprijin sau a unui gest de apreciere poate schimba traiectoria unei persoane în viață! Și tu poți ajuta printr-o donație! Alătură-te Campaniei #CurajulNUareGen și împreună vom crea comunitatea de susținere!

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul EDURIGHTS4GIRLS - Acces egal la educație, are în vedere creșterea capacității nivelului de conștientizare și aplicare a drepturilor omului și combaterea discriminării de gen din Județele Neamț și Suceava.

Proiectul este derulat de către Asociația GO-AHEAD, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund - Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021