Masă Rotundă din cadrul proiectului Edurights4girls - Acces egal la educație

Data eveniment
-
Locație
Piatra Neamț
Descriere

În data de 18 iunie 2021, a avut loc la Piatra Neamț prima Masă Rotundă din cadrul proiectului Edurights4girls - Acces egal la educație, proiect derulat prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
La întâlnire au luat parte echipa de proiect a Asociației GO-AHEAD, Inspectoratului Școlar Județean Neamț și a Asociației Școlare Sucevene pentru Educație și Dezvoltare. Alături de noi au fost prezenți reprezentanți ai unităților de învățământ asociate proiectului din județele Neamț și Suceava, ai administrației publice și ONG-urilor locale din județul Neamț, din domeniul drepturilor omului.
Masa rotundă a fost moderată de către Apostol Alexandru Cosmin, sociolog al Asociației GO-AHEAD și Cătălina Grigoraș-Popa, asistent cercetare al Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Acestia au prezentat Studiul privind situația actuală referitoare la drepturile și egalitatea de gen, problematica discriminării pe bază de gen din Județul Neamț, prezentare ce a fost urmată de o serie de discuții libere care au vizat realizarea planului de acțiune privind implementarea politicilor și legislației privind drepturile omului și egalitatea de gen.
Întâlnirea a avut loc atât fizic în sala de conferință a Inspectoratului Școlar Județean, cât și pe platforma ZOOM.

Proiectul Edurights4girls - Acces egal la educație este derulat de Asociația GO AHEAD București în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și cu ASSED - Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare cu sprijinul financiar Active Citizens Fund - Romania, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Valoarea totală a proiectului este de 248.853,72 Euro, iar obiectivul general al proiectului este creșterea capacității, nivelului de conștientizare și aplicare a drepturilor omului, în special a celor legate de problematica de gen și accesul/dreptul la educație prin măsuri specifice de dezvoltare personală, consiliere, terapie de care beneficiază cel puțîn 480 eleve din 14 unități de învățământ din Neamț și Suceava și 210 cadre didactice, precum și acțiuni extinse de conștientizare, monitorizare, advocacy de care beneficiază peste 2000 de persoane - elevi, părinți, profesori, actori din comunitățile vizate.