Scopul ședințelor de terapie

admin
Prezentare
24 Ian, 2022

Scopul ședințelor de terapie este de a conștientiza și de a oferi grupului țintă din cadrul proiectului Edurights4Girls - Acces egal la educație, metode de gestiune a situațiilor de acest fel:

• încetarea violenței împotriva femeilor;

• combaterea stereotipurilor de gen;

• eliminarea disparităților de gen din mediul academic;

• asigurarea unei participări egale a fetelor și a băieților în diferite cicluri de învățământ; eliminarea discrepanțelor de gen în ceea ce privește asumarea responsabilităților familiale și atingerea echilibrului de gen în procesul decizional.

În cadrul ședințelor de terapie pentru cadrele didactice, se vor analiza provocările întâmpinate în dinamica cadru didactic - elev și vor rezolva o bună parte din problemele cu care grupul țintă se confruntă, având mereu în minte cel mai important lucru din tot acest context – relația dintre cadre didactice și elevi.

Ședințele de terapie de grup pentru eleve și cadre didactice se vor organiza și desfășura de către terapeuții promotorului. La aceste ședințe vor participa elevele și cadrele didactice selectate din cele 15 unități de învățământ, din județele Neamț și Suceava, organizate în grupe de câte 15 persoane.

Având în vedere situația pandemică, ședințele dezvoltare personală și terapie de grup se vor desfășura cu respectarea reglementărilor autorităților la nivel local și național.