SCOPUL ȘEDINȚELOR DE CONSILIERE

admin
Scopul sedintelor de consiliere
14 Ian, 2022

Ședințele de consiliere din cadrul activităților de dezvoltare personală și terapie de grup cu Grupul Țintă, au ca scop o autocunoaștere cât mai bună, iar persoanele angajate în acest proces au posibilitatea de a conștientiza oportunităţile de care pot beneficia şi, de asemenea, să-şi dezvolte deprinderile de management al parcursului școlar și profesional în contextul egalității de gen.

În cadrul ședințelor de consiliere de grup, elevele, cu sprijinul Consilierului în dezvoltare personală ating următoarele aspecte:

  • definirea foarte clară a scopului și a direcției școlare care trebuie urmate;
  • stabilirea unei decizii în ceea ce privește cariera;
  • deprinderea capacității de autoevaluare și completarea testelor de evaluare pentru o mai buna cunoaștere de sine.

În cadrul ședințelor de consiliere vor fi clarificate interesele elevelor din punct de vedere socio-profesional, vizând formarea și activitatea profesională, cât și istoricul experienţelor avute până în prezent și egalitatea de gen.

Activitățile de consiliere de grup se vor desfășura în cele 15 unități școlare din județele Neamț și Suceava, față în față sau online, cu respectarea condițiilor pandemice.

Proiectul Edurights4girls - Acces egal la educație, are în vedere creșterea capacității nivelului de conștientizare și aplicare a drepturilor omului și combaterea discriminării de gen din Județele Neamț și Suceava.

Proiectul este derulat de către Asociația GO AHEAD București, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și ASSED - Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund - Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.