Fetele din întreaga lume rămân în urma băieților la matematică, pe fondul discriminării și al stereotipurilor de gen – raport UNICEF

admin
Raport UNICEF
11 Nov, 2022

Conform unui nou raport publicat de UNICEF, fetele din întreaga lume rămân în urma băieților la matematică. Sexismul și stereotipurile de gen se numără printre cauzele principale ale acestei situații. 

Raportul prezintă date ce au fost culese din peste 1000 de țări și arată ca băieții au de 1,3 ori mai multe șanse decât fete ca să dobândească competențe matematice.

Analiza datelor din țările cu venituri mici și medii arată că elevii din clasa a – IV -a nu au dobândit competențe de calcul de bază, iar peste o treime din elevii de 15 ani au nevoie de cunoștințe minime de matematică.

Mediul familial este de asemenea un factor esențial în dobândirea competențelor.

Un alt factor cu impact major a fost pandemia de Covid-19, care a afectat într-o mare măsură sistemul educațional.

UNICEF face apel către guvernele țărilor pentru a-și lua angajamentul de a oferi educație de calitate tuturor copiilor, indiferent de sex, rasă, religie, situație materială sau orientare sexuală.

Puteți afla mai multe detalii legate de acest studiu, dând click pe articolul de mai jos.

https://www.educatieprivata.ro/fetele-din-intreaga-lume-raman-in-urma-baietilor-la-matematica-pe-fondul-discriminarii-si-al-stereotipurilor-de-gen-raport-unicef/?fbclid=IwAR219dQbZRDBwJHa4jmbjcm_SVid2TvHa5oC43HSWSYC7jmBeQW31jFFgJc

  • Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
  • Proiectul Edurights4girls - Acces egal la educație, are în vedere creșterea capacității nivelului de conștientizare și aplicare a drepturilor omului și combaterea discriminării de gen din Județele Neamț și Suceava.
  • Proiectul este derulat de către Asociația GO AHEAD București, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și ASSED - Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund - Romania (@acf), program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
  • Mai multe informații despre proiectul EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educație, poți să găsești accesând https://www.edurights4girls.ro/.